06-21618983

Portfolio

Ondertitelen Ned-Eng, Eng-Ned

Vangarmen verzorgt sinds 1995 ondertiteling voor films, documentaires, webvideo’s, bedrijfsfilms en televisieprogramma’s. Direct voor de filmmaker of in opdracht van een ondertitelbureau. 

Filmmakers: Penoza (twee afleveringen voor Willem Geritsen), innovative storytelling platform Laika (Future Cities), Stella van Voorst van Beest (Gevangenen van de grond, Hoe luidt het land?), Studio Ruben van Leer (Symmetry), Moving Portraits – Juliette Stevens, Soulmade Movies – Hein Verhees, Chai Locher (TenneT) of voor culturele instellingen als het dansfilmproject Point Taken en beeldend kunstenaar Giny Vos. 

Ondertitelbureaus: Het Vertaalcollectief (IDFA-openingsfilm A Family Affair, Mijn bijzonder rare week met Tess, Porselein), Iyuno Media Group (voorheen Broadcast Text), SDI Media, inVision (Project Rembrandt), Einion Media en YLF (The Best of Dorien B.), en voor de NPO (Spangas en Net In Nederland) en VPRO (Zomergasten). Opdrachten kwamen ook via andere ondertitelbedrijven als Gamma, Subs Media, Télétota, Viduce, VSI en Vunck. 

Vertalen Ned-Eng, Eng-Ned

Vangarmen werkt al ruim 30 jaar samen met verschillende filmfestivals. Opdrachten zijn jaarlijks de filmcatalogus van het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Filmfestival. Eerder waren dat ook het Holland Animation Film Festival, Cinekid, het International Documentary Filmfestival Amsterdam, FORUM, Docs for Sale en het Jan Vrijman Fonds, die laatste vier van 1988 tot 2013.

Hieruit is een groot aantal opdrachten voortgekomen van filmmakers en filmproductiebedrijven zoals Cinedans, Eye Film, scenarioschrijver Luuk van Bemmelen, Noordelijk Filmfestival, World Cinema Amsterdam en de Hindoestaanse Publieke Omroep

Ander werk van Vangarmen betreft (web)teksten voor onder andere het Emma Kinderziekenhuis, KWF Kankerbestrijding, het Rijksmuseum voor Oudheden, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Vrijwilligersacademie en blogs voor fondsenwerver Reinier Spruit.

Ondertitelen Ned-Ned, Eng-Eng

Opdracht voor het Communicatiebureau van de Gemeente Amsterdam (Markten in Zuidoost).